Γ. ΠΑΛΑΒΟΣ – Σ. ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, Σαν Άνγκρε / Τα δάκρυα του Φον Μπράουν, ΤΟΠΟΣ (2009)

Γ. ΠΑΛΑΒΟΣ – Σ. ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, Σαν Άνγκρε / Τα δάκρυα του Φον Μπράουν, ΤΟΠΟΣ

Advertisements

One Response to “Γ. ΠΑΛΑΒΟΣ – Σ. ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, Σαν Άνγκρε / Τα δάκρυα του Φον Μπράουν, ΤΟΠΟΣ (2009)”

 1. Κέλλυ Says:

  Διάβασα το βιβλίο πριν από 4-5 μέρες. Έχω τη τύχη να γνωρίζω προσωπικά έναν από τους δύο συγγραφείς…Όχι,όχι…δεν του είπα πως διάβασα το βιβλίο τους. Απλά ένιωσα πως τον κατανοώ κάπως καλύτερα.
  Για τους λάτρεις του νουάρ, της περιπέτειας ή απλά για όποιον γουστάρει να διαβάσει κάτι με γούστο, προσωπικό στίγμα και ψυχή.
  Το πρώτο μέρος, του Παλαβού θα μπορούσε να είναι πρωτότυπη ιδέα για σενάριο, οι ατάκες του συγγραφέα σου μένουν στο μυαλό και γενικά μπορείς να βάλεις στην ιστορία τη ταμπέλα του ποπ. Οι χαρακτήρες είναι κάπως γραφικοί, συνθέτουν όμως παρόλα αυτά ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σύνολο. Μπορείς να πεις πως ο βασικός χαρακτήρας του βιβλίου είναι ο μέσος αμερικανός : φωνακλάς, υπερβολικός και φοβιτσιάρης…και έτσι όπως τον περιγράφει, θα μπορούσες να πεις πως δεν διαφέρει και πολύ από τον μέσο έλληνα…
  Από την άλλη φαντάζομαι το βιβλίο του Μπαμπατζιμόπουλο ως μια βαθιά ματιά στον καθρέφτη. Νιώθω κάπως αδιάκριτη κοιτώντας τόσο βαθιά μες τη ψυχή του συγγραφέα, οπού τα μύχια και ανομολόγητα, αυτά που μόνο στον εαυτό του κανείς παραδέχεται…γίνονται χορηγός στο να κατανοήσει ο αναγνώστης με τη σειρά του τα ίδια.Σα σημείο αναφοράς τα πρώτα κεφάλαια ξεκινούν με την ίδια φράση λες και ο συγγραφέας έχει χασεί τον ειρμό του. Ασθματικά, μικροπερίοδα,με τη διαρκή δυσκολία να ανταπεξέλθει στη πραγματικότητα γεμάτος με ανάγκη να “είναι” κάτι για κάποιον αλλά ποτέ για κανένα.Με άγγιξε πολύ αυτή η μελαγχολική ευαισθησία σχεδόν γυναικεία , αλλά ταυτόχρονα γεμάτη σκληρότητα και ειλικρίνεια.Ένας εσωτερικός διάλογος με τους δαίμονες του καθενός, παίζοντας με τα κλισέ και με τη ρόκ κουλτούρα.
  Ιδιαίτερο,το προτείνω.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: